Energie Coöperatie Graft - De Rijp

TERUG

Politiek sterk verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen

De politieke partijen zijn sterk verdeeld over wat de toekomst moet zijn van de huidige salderingsregeling voor zonnepanelen. Zo wil de VVD vasthouden aan de afbouw, maar de SP hier juist volledig van afzien.

De Tweede Kamer verklaarde afgelopen februari het wetsvoorstel voor de afbouw van de salderingsregeling voor zonnepanelen controversieel. Daarmee wordt de wet in de Tweede Kamer pas na de verkiezingen behandeld. De wet voorziet in de stapsgewijze afbouw van de salderingsregeling vanaf het jaar 2023.

Meer informatie op de site van Solar Magazine

Nieuws

De uitbraak van het coronavirus en de bijbehorende lockdowns zorgen ervoor dat meer Nederlanders hun woning hebben verduurzaamd. 56 procent van de Nederlanders wil zonnepanelen op zijn huis plaatsen.

Lees verder

Waterstof is een energiedrager en een duurzame brandstof die onder andere kan worden ingezet in de industrie, voor mobiliteit en in de gebouwde omgeving. Ook kan waterstof een systeemfunctie vervullen binnen het energiesysteem zelf, bijvoorbeeld bij de omzetting van elektriciteit naar gas.

Lees verder

De politieke partijen zijn sterk verdeeld over wat de toekomst moet zijn van de huidige salderingsregeling voor zonnepanelen. Zo wil de VVD vasthouden aan de afbouw, maar de SP hier juist volledig van afzien.

Lees verder