Energie Coöperatie Graft - De Rijp

TERUG

Politiek sterk verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen

De politieke partijen zijn sterk verdeeld over wat de toekomst moet zijn van de huidige salderingsregeling voor zonnepanelen. Zo wil de VVD vasthouden aan de afbouw, maar de SP hier juist volledig van afzien.

De Tweede Kamer verklaarde afgelopen februari het wetsvoorstel voor de afbouw van de salderingsregeling voor zonnepanelen controversieel. Daarmee wordt de wet in de Tweede Kamer pas na de verkiezingen behandeld. De wet voorziet in de stapsgewijze afbouw van de salderingsregeling vanaf het jaar 2023.

Meer informatie op de site van Solar Magazine

Nieuws

Elektriciteit opwekken uit bestaande fossiele gas- en steenkoolcentrales is in Europa nu 2 keer zo duur als het opwekken van stroom uit nieuwe wind- en zonneparken. Dat stelt de Europese klimaatdenktank Ember.

Lees verder

Energiecoöperaties die te maken hebben met leden die verhuizen of overlijden, mogen aandelen in zonnepanelen per direct – en met terugwerkende kracht tot 1 april 2021 – overdragen aan nieuwe leden.

Lees verder

Nederland heeft in de eerste helft van het kalenderjaar 132 petajoule hernieuwbare energie geproduceerd. Daarmee lag de productie van duurzame stroom en warmte – mede dankzij zonnepanelen – 14 procent hoger.

Lees verder