Energie Coöperatie Graft - De Rijp

TERUG

Zonsector en netbeheerders slaan handen ineen om meer zonnestroom het net op te krijgen

Netbeheerders en de zonne-energiesector gaan samenwerken om te zorgen dat zonnestroom efficiënt, snel en betaalbaar op het Nederlandse net getransporteerd kan worden.

Hiertoe hebben ze het convenant Stroom Betaalbaar op het Net ondertekent. Het convenant zorgt er onder meer voor dat zonnestroom het net minder belast. Zo kunnen meer zonneparken sneller en goedkoper worden aangesloten en gaat er per saldo meer duurzame energie het net op.

Lees het hele artikel op de website van het NVDE

Nieuws

De uitbraak van het coronavirus en de bijbehorende lockdowns zorgen ervoor dat meer Nederlanders hun woning hebben verduurzaamd. 56 procent van de Nederlanders wil zonnepanelen op zijn huis plaatsen.

Lees verder

Waterstof is een energiedrager en een duurzame brandstof die onder andere kan worden ingezet in de industrie, voor mobiliteit en in de gebouwde omgeving. Ook kan waterstof een systeemfunctie vervullen binnen het energiesysteem zelf, bijvoorbeeld bij de omzetting van elektriciteit naar gas.

Lees verder

De politieke partijen zijn sterk verdeeld over wat de toekomst moet zijn van de huidige salderingsregeling voor zonnepanelen. Zo wil de VVD vasthouden aan de afbouw, maar de SP hier juist volledig van afzien.

Lees verder