Energie Coöperatie Graft - De Rijp

TERUG

Stroom uit bestaande gas- en kolencentrales 2 keer zo duur als wind- en zonne-energie

Elektriciteit opwekken uit bestaande fossiele gas- en steenkoolcentrales is in Europa nu 2 keer zo duur als het opwekken van stroom uit nieuwe wind- en zonneparken. Dat stelt de Europese klimaatdenktank Ember.

De prijzen van fossiel gas zijn bijna verdubbeld in de eerste helft van 2021, terwijl de prijzen van geïmporteerde steenkool met 70 procent zijn gestegen. Zelfs exclusief de kosten van CO2-rechten, is elektriciteit uit bestaande fossiele gascentrales nu duurder dan die uit nieuwe wind- en zonneparken.

Lees het gehele artikel op Solar Magazine

Nieuws

Elektriciteit opwekken uit bestaande fossiele gas- en steenkoolcentrales is in Europa nu 2 keer zo duur als het opwekken van stroom uit nieuwe wind- en zonneparken. Dat stelt de Europese klimaatdenktank Ember.

Lees verder

Energiecoöperaties die te maken hebben met leden die verhuizen of overlijden, mogen aandelen in zonnepanelen per direct – en met terugwerkende kracht tot 1 april 2021 – overdragen aan nieuwe leden.

Lees verder

Nederland heeft in de eerste helft van het kalenderjaar 132 petajoule hernieuwbare energie geproduceerd. Daarmee lag de productie van duurzame stroom en warmte – mede dankzij zonnepanelen – 14 procent hoger.

Lees verder