Energie Coöperatie Graft - De Rijp

TERUG

Eerste huis in Stad aan het Haringvliet over op waterstof

Het is een gewoon rijtjeshuis in een gewone straat in een dorpje in Zuid-Holland. Miljoenen Nederlanders wonen in een soortgelijke woning. Toch is hier iets bijzonders aan de hand. De woning is afgesloten van het aardgas, sinds deze week stroomt er waterstof door de leidingen. 

In één klap is deze woning geheel CO2-vrij. Dit is het ‘inspiratiehuis’ van netbeheerder Stedin. Het inspiratiehuis staat niet geheel toevallig in Stad aan ’t Haringvliet op het eiland Goeree-Overflakkee. Het dorp met 600 woningen maakt zich al jaren op om de eerste plaats te worden die volledig overschakelt naar waterstof. Niet in een paar proefwoningen en niet alleen in een nieuwbouwwijk, het hele dorp gaat om. 

Lees meer op Waterstof Magazine

Nieuws

Het is een gewoon rijtjeshuis in een gewone straat in een dorpje in Zuid-Holland. Miljoenen Nederlanders wonen in een soortgelijke woning. Toch is hier iets bijzonders aan de hand. De woning is afgesloten van het aardgas, sinds deze week stroomt er waterstof door de leidingen. 

Lees verder

Het kabinet gaat de hoge energierekening van 800.000 huishoudens met een eenmalige generieke tegemoetkoming via gemeenten met nog eens 200 euro compenseren. Dat is bovenop de bestaande compensatie.

Lees verder

Kabinet past compensatie hogere energierekening aan: meer voordeel bedrijven, iets minder voordeel consumenten

Lees verder