Project_ST3A_05Niet op alle huizen kunnen of mogen zonnepanelen geplaatst worden. Op monumenten en huizen onder beschermd dorpsgezicht mogen in veel gevallen geen zonnepanelen geïnstalleerd worden. Ook als er veel schaduw op uw dak valt of omdat het dak niet geschikt is, is het niet rendabel om zelf zonnepanelen te plaatsen.

In dit soort omstandigheden realiseert de Energie Coöperatie Graft-De Rijp zonprojecten in de postcoderoos gebieden Graft-De Rijp en Zuidschermer. Hierbij werken wij samen met dakeigenaren, installatiebedrijven en bewoners uit deze gebieden.

Zonneprojecten
Om een zonnepaneel project te realiseren zijn een aantal elementen van belang. Allereerst moeten wij de beschikking hebben over een, bouwkundig, geschikt dak dat stevig genoeg is om honderden zonnepanelen te kunnen dragen. Daarnaast moet dit dak minimaal 15 jaar beschikbaar zijn voor de Coöperatie.

Is aan deze voorwaarden voldaan dan kunnen de zonnepanelen gelegd worden, de bekabeling, optimizers en omvormer geïnstalleerd worden en de installatie aangesloten worden op het lichtnet.

Daken voor zonneprojecten
Momenteel voeren we gesprekken met verschillende dakeigenaren. Wilt u, als dakeigenaar, met ons kijken naar de mogelijkheden om samen te werken en daarmee aan de energietransitie mee te werken? Neem dan contact op met Wim Heine via info@energiegraft-derijp.nl of vul het contactformulier

Door onze opgebouwde expertise kunnen we samen kijken hoe ook u en uw bedrijf kunnen voorzien in de eigen goedkope stroomvoorziening en bijdragen aan een duurzamere wereld.

Zonnepanelen op eigen dak
Wij kunnen u ook adviseren als uw dak geschikt is voor het installeren van eigen zonnepanelen. Voordelen voor u als lid van de coöperatie is dat wij vaak goedkoper kunnen leveren en dat u kunt profiteren van de kennis van onze onafhankelijke energie adviseurs.