advies_mogelijkhedenDe Coöperatie stelt zich als doel om de energietransitie van “grijs” naar volledig “groen” voor zoveel mensen mogelijk te maken. Besparen op uw energieverbruik is een van de maatregelen om aan onze doelstelling te werken. 

De Energie Coach helpt leden van de coöperatie Graft-De Rijp met energie besparen. Dat kan gaan van tochtstrip, brievenbus sluiter en deurdranger tot het isoleren van vloer, dak of spouwmuur. De Energie Coach is een vrijwilliger die met u meedenkt maar geen advies mag verstrekken. Daarvoor is de Energie Adviseur, een gediplomeerde professional die betaald advies geeft. 

DIRECTE VOORDELEN

  • Inzicht in de energieprestaties van uw eigen huis.
  • Hulp bij het kiezen en in gang zetten van een besparingsmaatregel die bij u past.

VOORDELEN OP TERMIJN

  • Minder energieverbruik en een lagere energierekening.
  • Prettiger wonen in een warmer huis.
  • Een beter klimaat door CO2-reductie.

advies_ideeWAT DOET DE ENERGIE COACH

Samen met u kijken we wat er in uw woning te doen valt. Dat kan gaan om maatregelen die weinig tot niets kosten, eenvoudig zijn toe te passen en meteen energie en dus geld besparen. Maar ook om kostbaarder acties zoals vloer-, glas- en dakisolatie. Desgewenst heeft de coach ook gedragstips voor u (hoe te ventileren, hoe om te gaan met de thermostaat, over sluipstroom).

Na de inventarisatie gaat de Energie Coach samen met u kiezen welke maatregelen u het beste als eerste kan aanpakken en wat later.

INVESTERING & FINANCIERING

Mogelijk vraagt de gekozen maatregel om rekenwerk (investering, energiewinst, terugverdientijd). Daarvoor roept de coach de hulp van een Energie Adviseur in. Onze coach helpt u eventueel ook met het nadenken over financiering.

UITVOERING

Uitgangspunt hierbij is dat de u zelf aan de slag gaat of zelf uitvoerders uitzoekt. De coach denkt met u mee over mogelijke energie uitvoerders (klus-, installatie- en bouwbedrijven). Na iedere maatregel gaan we samen evalueren en mogelijk een volgende stap voorbereiden.

KOSTEN

Onze Energie Coaches komen tegen een kleine vergoeding van € 25,- bij u langs om samen met u te zien wat er in uw woning mogelijk is. Bent u lid van de coöperatie, dan zijn de kosten voor de Energie Coach € 15,-.

JA, IK WIL EEN ENERGIECOACH

Wilt u ook energie besparen? Ga dan in gesprek met onze Energie Coach. Vul hieronder het aanvraagformulier Energie Coach in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.