Coöperatie Energie Graft - De Rijp

De Coöperatie stelt zich als doel om de energietransitie van “grijs” naar volledig “groen”  voor zoveel mensen mogelijk te maken. Dit kunnen wij alleen doen als wij kijken naar de wensen van de bewoners en de haalbaarheid en betaalbaarheid van de projecten.

Momenteel is een aantal zonnepaneelprojecten in ontwikkeling met tussen de 1.500 en 2.000 zonnepanelen. De toekomst bestaat echter niet alleen uit zonnepanelen. Daarom kijkt de Coöperatie ook naar de mogelijkheden om deel te nemen in de hele energieketen. Van het adviseren over energiebesparende maatregelen tot toekomstige (groene) energieneutrale oplossingen als waterstof. Altijd met de doelstellingen uit het klimaatakkoord als leidraad.

Samen zetten wij de eerste stappen op weg naar een energieneutraal Graft - De Rijp. 

Wat wil Energie Graft-De Rijp?

Ontzorgen: 
We maken het u gemakkelijk en goedkoop. U vult de benodigde formulieren in en wij regelen de rest. Van inkoop tot installatie en onderhoud. 

Verduurzamen:
Wij zorgen ervoor dat zoveel mogelijk mensen de energietransitie, van “grijs” naar volledig “groen” mogelijk kunnen maken.

Besparen:
  • Een energiebelastingvoordeel door gebruik te maken van de Postcoderoosregeling.
  • U ontvangt de opbrengst uit verkoop van de opgewekte zonne-energie.
  • Door grootschalige inkoop kunnen wij scherpe tarieven realiseren.

Lid worden?
Wilt u lid worden? Download hier het inschrijfformulier en de informatiebrochure. Vul het lidmaatschapsformulier in en stuur dit naar administratie@energiegraft-derijp.nl.

 

Kennisbank

Op 28 juni 2019 publiceerde het kabinet het Klimaatakkoord: de Nederlandse uitwerking van de internationale klimaatafspraken van Parijs (2015). We gaan met elkaar de CO2-uitstoot sterk verminderen: in 2030 met de helft ten opzichte van 1990. Één van de afspraken is dat 30 energieregio’s in Nederland onderzoeken waar en hoe het best duurzame elektriciteit op land (wind en zon) opgewekt kan worden.

Meer informatie over de energieregio Noord Holland Noord 

Het Klimaatakkoord is een onderdeel van het Nederlandse klimaatbeleid. Het is een overeenkomst tussen veel organisaties en bedrijven in Nederland om de opwarming van de aarde  tegen te gaan. Het doel is om de CO2-uitstoot in 2030 met 49% verminderen.

Download hier het volledige rapport